ANNONS

”Rebwar Hassan verkar vilja bli utesluten”

Rebwar Hassan (MP), ledamot i Skärholmens stadsdelsnämnd.
Rebwar Hassan (MP).
Rebwar Hassan agerar på ett sätt som ökar risken för att han utesluts ur Miljöpartiet. Men det kanske är det han vill? skriver Nicklas Börjesson (MP) i en debattartikel.
ANNONS

Nyligen skrev Rebwar Hassan (MP), landstingsledamot och ledamot i Skärholmens stadsdelsnämnd, en insändare om det uteslutningsärende som pågår mot honom. Jag sitter inte i Miljöpartiets styrelse, så jag är inte involverad i processen. Men så mycket vet jag att det är alltid ett misslyckande när ett medlemskap slutar i uteslutning. I det här fallet känns det som om att risken för att Rebwar Hassan ska uteslutas har blivit större efter hans senaste debattinlägg och uttalanden i artiklar.

En reflektion är att om man nu inte vill bli utesluten ur ett parti, varför går man då på attack mot dem som håller på att ta ställning om man ska bli utesluten? Det går ju inte att dra någon annan slutsats än att Rebwar Hassan vill bli utesluten. Och har velat det ett bra tag med tanke på hur han agerat.

För Rebwar Hassans Facebook-flöde har en starkt populistisk prägel; politikerna blundar, man ser inte problemen, är budskapet. Några illustrativa citat: ”Amerikanerna med nyvalde presidenten Donald J Trump kommer nu att ta itu med islamisk terror och hårdkämpar mot islamisterna”, ”Tänk så mycket pengar som förstörts på s.k. integrations- och arbetsmarknadsprojekt.”

Han har vidare ställt upp i den högst konservativa podden American News Analysis (ANA), och där bland annat hävdat att MP varit fullständigt cyniska avseende minoriteter. Judar har lämnat partiet för islamister och det är sluttande plan åt alla håll.

Jag måste säga det, att om vi är infiltrerade av islamister, då är det nog de skickligaste infiltratörer jag hört talas om. För jag har gjort analysen, och det är svenskt i Miljöpartiets ledning. Utan valberedningarnas fokuserade insatser hade vi nog sett ut som Fridolin allihop. Eller som jag, Gud förbjude. Vi kan tvärtom bli mer representativa.

Jag har själv varit kritisk mot hur vi har agerat, det är knappast okänt i partiet, men jag har alltid strävat efter att vara konstruktiv, och jag ser inte det konstruktiva, eller det gröna, i allt detta.

Nicklas Börjesson, Miljöpartist

ANNONS

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.