ANNONS

Replik: Socialdemokraterna struntade i Akalla i fyra år

Akalla centrum.
Akalla centrum.
Benjamin Dousa (M), ordförande Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, svarar på Socialdemokraternas insändare som publicerades på Mitt i Kistas hemsida under fredagen.
ANNONS

S: Akalla torg har blivit en ödeplats

Den nya grönblå majoriteten har styrt stadsdelen i snart ett år. Sedan vi tog över har rekordstora satsningar på trygghet genomförts i Rinkeby-Kista. När jag är ute och träffar medborgare får jag nämligen ofta höra att man inte vågar släppa ut sina barn till lekplatsen, överväger att flytta eller är rädd för att gängen ska ge sig på en på väg hem från jobbet. Därför är det här vår mest prioriterade fråga just nu.

I en insändare i Mitt i (8/11) skriver Socialdemokraterna att Akalla torg upplevs som otryggt och att ingenting görs. Det stämmer att ingenting gjordes under deras fyra år med makten, men nu gör vi vad vi kan för att ändra riktningen. Tidigare denna månad invigde jag bl.a. höj- och sänkbara pollare i Akalla för att få bort den olovliga busåkningen, vi tillämpar nolltolerans mot nedskräpning och klotter, inlett avhysningar av illegala bosättningar på Järvafältet, gör fysiska upprustningar som bättre belysning och busk- och slyröjning och anordnar kontinuerliga trygghetsvandringar för att tillsammans med andra aktörer identifiera otrygga platser.

Tyvärr kommer inte de här satsningarna att räcka för att helt få bort kriminaliteten från stadsdelen, utan det som verkligen behövs är mer resurser till polisen, Säpo och tullmyndigheten än idag. Det är framför allt dessa myndigheter som kan stoppa gängen från att skjuta, råna och göra inbrott. Vi lokalpolitiker är dock inte fria från ansvar, utan det är därför vi i den nya majoriteten gör vad vi kan.

Benjamin Dousa (m)

Ordförande Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.