ANNONS

”Hur resonerade ni om buss 818?”

Insändarskribenten är besviken på att bussen dras in.
För folk kommer inte sluta åka med de få 818 som finns, skriver insändarskribenten.
"Ska det behöva ske en allvarlig olycka innan trafiken till och från Tyresö ses över?", skriver insändarskribenten.
ANNONS

Varje 818-buss i rusningstrafiken från Trollbäcken/Vendelsö är sedan lite mindre än ett år tillbaka fullsatt så till den grad att minst tio personer får stå (förutom 808 då som åker förbi Hanviken halvtom).

Än värre blir det efter Norra Sköndal. Där passerar även fler bussar till T-centralen som oftast är helt fulla. Folk står packade, längst fram hos föraren och/eller sitter huller och buller.

Hur kan det vara lag på att ha bälte i bil men på en buss får man till och med stå? Ska det behöva ske en allvarlig olycka innan trafiken till och från Tyresö ses över? Är detta bra tycker de som bestämmer? Vad säger chaufförerna? Är det okej att ha så många stående passagerare? Det är faktiskt riktigt läskigt att stå längst fram i en fullsatt buss som kör i 90.

Hur resonerade ni när ni drog in avgångar för 818?

Uppenbart behövs fler bussar och inte färre! Hur resonerade ni när ni drog in avgångar för 818? Skulle det bli mindre köer in till stan så att fler kunde ta bilen in eller igenom stan? Hur kan det vara försvarbart ur en miljö­synpunkt?

Folk kommer inte sluta åka in till stan med färre bussar. Snarare tvärtom. Kunde inte ett alternativ vara tätare trafik med direktbussar och i stället carpool- filer, som man har i USA? Uppmuntra folk att samåka i rusningstid och dra ner på enperson-bilar. Nej, ni vill att vi alla ska samlas på Gullmarsplan eller Norra Sköndal.

Gullmars är överbelamrad redan som det är

Folk vill och behöver åka in till T-centralen, framför­ allt de som behöver åka vidare med pendel eller jobbar i stan, för att få en dräglig pendlingssituation. Gullmars är överbelamrad redan som det är, men dit väljer ni i stället att dirigera fler folk.

Trafiken bara ökar in till stan och norröver. Fler och fler bostäder byggs och planeras i Tyresö. Men trafiksituationen då? Igen, ska det behöva ske en allvarlig olycka innan nån reagerar? För folk kommer inte sluta åka med de få 818 som finns.

ANNONS

Snälla, varför kan ingen som bestämmer förklara hur ni tänker gällande Tyresö och trafiksituationen?

Malin