ANNONS

C: ”Mer resurser till skola och omsorg i en orolig tid”

Split corona/äldreomsorg/skola
Omsorg och skola behöver mer pangar i coronatider anser insändarskribenterna.
På grund av den rådande pandemin föreslår Centerpartiet i sina budgetdirektiv för 2021 högre skol- och äldrepeng.
"Vi föreslår också en nystart för kommunens hållbarhetsarbete och att se över extra stöd till idrottsföreningar".
ANNONS

I fjol frös majoriteten (M, LP, L och KD) pengen till skolorna och äldreomsorgen. Det innebar exempelvis att förskolor tvingades minska personal eller ta in flera barn. Det anser vi var fel.

Sedan kom pandemin som innebar enorma utmaningar för verksamheterna. Nu om någonsin behöver de kunna planera på lång sikt hur man ska ge trygghet och stabilitet i kärnverksamheterna. Inte minst har man ett stort och viktigt arbete att fortsatt stärka arbetet inom äldreomsorgen och säkra att smitta inte sprids i öns äldreomsorg. I vårt förslag till budgetdirektiv för 2021 satsar vi på en högre höjning av skol- och äldrepeng än majoriteten.

Men det är inte bara arbetet i skolan och äldreomsorgen som har stora utmaningar framför sig. Även miljöarbetet i kommunen behöver förändras. Det blev extra tydligt när Lidingö blev fjärde sämst i länet i Aktuell Hållbarhets ranking. Här behövs en nystart! Vi vill höja ambitionen och föreslår bland annat en hållbarhetsberedning, program för hållbart byggande och bättre laddinfrastruktur för elbilar.

Idrottsinfrastrukturen med hallar och idrottsytor är eftersatt sedan decennier. Det är bedrövligt. För att få fart på byggandet av idrottscampus satsar vi på planarbetet för att få fram fler idrottshallar. Vi vill också att man inför 2021 tittar på om idrottsföreningarna, som lider svårt ekonomiskt av pandemin, behöver extra stöd.

Det är osäkra tider vi lever i. För att ge trygghet till våra kärnverksamheter skola och omsorg, väljer Centerpartiet att återställa 13 öre av den skattesänkning på 30 öre som majoriteten gjorde i fjol. Vi satsar på våra barn och äldre!

Patrik Buddgård (C)

Tor von Sydow (C)

Lotta Cavalli Björkman (C)

Joakim Jarnryd (C)

Ledamöter och ersättare i kommunstyrelsen

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.