ANNONS

Rökning dödar – både dig och andra

ANNONS

Jag vill ta upp ett aktuellt ämne inom samhället, rökning. Själv har jag valt att inte röka, alltså att inte förstöra mina organ och förkorta min livslängd. Dock påverkas jag och blir drabbad av rökning nästan dagligen, och jag vet att det är så för många.

Jag är ute på promenad med min hund men någon framför börjar röka och röken kommer till mig så jag måste hålla andan och snabbt gå förbi personen. Jag står och väntar på bussen men måste flytta på mig för att inte få rök rakt i ansiktet. Det är de, rökarna, som förstör för sig själva och för andra, men ändå är det vi, icke-rökare, som måste anpassa oss.

Det är väldigt bra att de flesta politikerna vill förbjuda rökning på bland annat uteserveringar eftersom röken drabbar alla. Det är inte schysst att röka bland andra människor, utan elakt och egoistiskt.

Visste du att röken som en passiv rökare andas in är farligare än den röken själva rökaren andas in från cigaretten?

Genom att röka bidrar du inte endast med att förstöra för dig, men också för alla i din närhet. Skulle du tycka att det var okej om du förkortade andras liv på grund av dina handlingar?

En arg icke-rökare som

inte vill behöva dö i förtid