ANNONS

”Rörstrandsgatan lockar fram råttor och svin”

Sommargågata Rörstrandsgatan
Svin har letat sig in i idyllen, tycker skribenten.
Idylliskt och modernt – eller bara väldigt rörigt?
Rörstrandsgatan sommargågata har blivit ett tillhåll för fartdårar, råttor och svin, tycker insändarskribenten.
ANNONS

Förutom att råttorna stortrivs på Rörstrandsgatan, då det finns mycket smått och gott som håller dem mätta, så verkar det inte bättre än att även svin har krupit fram!

En rättrådig man står och skäller på en taxichaufför på ett svinaktigt sätt tidigt en solig morgon på den idylliska delen mellan Birka- och Vikingagatan.

Mannen har ställt sig framför bilen för att hindra den att köra vidare. Han skriker: ”det är gågata, det finns barn här!” Med minspel och gester i syfte att få medhåll från förbipasserande i att föraren är en idiot, så ger han order om att taxibilen ska backa.

Jag blänger och ångrar djupt att jag inte gick fram och informerade att transporter till och från fastigheterna är tillåtna. Men det var något som fick mig att stanna vid att blänga.

Att cyklister svischade förbi i hög fart i båda riktningarna verkade inte bekymra mannen alls, trots att reglerna säger att alla fordon ska hålla samma fart som de som går. Men dessa fartdårar tyckte han tydligen ”hade där att göra.”

ANNONS

Tips från coachen: Spola gärna gatan lite oftare så kanske båda dessa otrevliga väsen, råttor och svin, håller sig borta, och stämningen kanske kan börja matcha dess idylliska fasad.

Boende i idyll-träsket

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.