ANNONS

Roslagsvatten tackar för maten

ANNONS

Nu har det gått två månader sedan de första kärlen med matavfall tömdes på Resarö och Kull­ön i Vaxholm. Av de tillfrågade är det så många som 90 procent av villahushållen som valt att sortera ut matavfallet, och hittills har 30 ton matavfall samlats in vilket blir biogas som kan ersätta upp till 3 600 liter bensin.

I Österåkers kommun har villahushåll i en del områden sorterat ut sitt matavfall i ungefär två år, medan andra områden fick den möjligheten under hösten 2013. Anslutningsgraden är hög även här, cirka 90 procent. Mellan perioden januari-maj i år har 390 ton matavfall samlats in, vilket blir biogas som kan ersätta upp till 47 000 liter bensin.

I båda kommunerna visar stickprov att matavfallet håller en god kvalitet, vilket alla hushåll som deltar i matavfallssorteringen ska vara stolta över. Att sortera ut matavfallet för biogasproduktion kräver samarbete, och vi är väldigt glada över att en så stor andel av hushållen valt att sortera ut sitt matavfall och gör sitt bästa för att hålla det så rent som möjligt. Vår uppgift att samla in matavfallet och lämna det vidare för rötning blir mycket enklare när hushållen är engagerade.

Därför vill Roslagsvatten tacka alla som varje dag gör sitt bästa för att lämna ifrån sig ett rent matavfall, ni gör skillnad!

Roslagsvatten

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.