Så kommer högarna att hamna i din säng

Vanligtvis så brukar det vara icke hundägande människor som klagar på alla dessa högar kvarlämnade av hundägare. I den tö som vi nu befinner oss i, kan jag inte annat än att hålla med dem, för var dag så upptäcker jag en ny dynghög. Jag har dock den lyxen att jag kan sicksacka eller helt enkelt hoppa över högarna, då jag är hyfsat medveten om hygien och smittspridning. Det är dock inte hundarna! De är revirhävdande med bland annat dofter som revirmarkörer. Tänk dig att du är ute och rastar din hund. Din hund drar ut från trottoaren mot skogen, där det ligger en nylagd hög gjord av grannens hund. Din hund dyker rakt in med nos och tunga för att utröna vad och varför.

Men se där kommer din dotter Sara, som precis har slutat skolan. Hej, säger hon, och sätter sig ner för att kela med hunden, vilket resulterar i ett massivt slickande och gosande i Saras ansikte med tidigare utforskande hundtunga. Hunden har nu uträttat sina behov, fortfarande med din bajspåse kvar i fickan. På väg hem så trampar dock din pälsklädde vän i sina jämlikars högar, så att tassar och trampdynor impregneras med avföring. Väl hemma så blir det en stunds vila på sängen med dig, din hund, och andra hundars exkrement utsmetat på täcken och kuddar. Och så levde de lyckliga i alla sina dagar. What comes around goes around!

Freddan

Nyfikna hundar sprider hundbajset vidare.

På väg hem så trampar dock din pälsklädde vän i sina jämlikars högar, så att tassar och trampdynor impregneras med avföring.