ANNONS

Samarbetet var inte bättre förr

ANNONS

Svar på insändaren ”Hög tid att börja samarbeta i politiken” den 12 augusti:

Du har tagit ett berömvärt initiativ, Hans Bergström, och menar att det är hög tid att börja samarbeta i politiken. Jag tror faktiskt att de allra flesta människor – såväl politiker som väljare – har lätt att hålla med.

Jag kan möjligen beklaga att du inte tog initiativet när du satt i kommunfullmäktige för Socialdemokraterna, särskilt när ni var med och styrde. Jag kan också undra varför det kommer nu, men bättre sent än aldrig.

Jag har också varit med länge i politiken, sedan 1982, med ett avbrott mitt i. Jag anser däremot inte att det var bättre förr. Jag minns när ni lade förslag som vi fick gilla eller inte. Det fanns många långa, låsta debatter: som den om färgen på kommunvapnet skulle vara röd eller blå.

Du ondgör dig över blockpolitik och Alliansen. Vi i Alliansen för Upplands-Bro har hittat en samarbetsform som vi trivs med och som fungerar för oss. Jag tror att en av grundförutsättningarna om man vill samarbeta är just att lyssna på dem man ska samarbeta med och hitta en form tillsammans, inte diktera sina krav.

Samarbete som utgår från respekt för dem man ska samarbeta med är bra. Jag ser självklart fram emot samarbete kring de frågor vi kan enas om. Nu inför ett val vill väljarna också veta vad som skiljer oss åt.

Viktigt att säga att samarbete inte är en sådan stridsfråga. Vi gillar samarbete för Upplands-Bros bästa.

Irène Seth (M) kommunstyrelse ordförande

ANNONS