Satsa på Västberga

Västberga är en del av staden som sällan diskuteras, utom när det gäller boende för socialt utsatta. Västberga är både fint och trivsamt, men inklämt mellan E4 och Västberga industriområde. Vi tror att det skulle gå att göra mer för området.

För det första borde man skärma av bostadsområdet från industriområdet. Ett bra sätt vore att bygga hus på Elektravägen mellan Västbergavägen (som vetter mot Coops stormarknad) och Västberga allé.

På så sätt kan de stora grönytorna i områdets södra del bli mer som en stadspark – och inte sluta tvärt mot industrier och verkstäder. Husen skulle inte behöva vara särskilt djupa och inte ta för mycket av grönytorna – vi tror tvärtom att det skulle uppfattas mer trivsamt. Det är ett helt enkelt klokt ställe för att bygga nytt i Stockholm.

För det andra borde gång- och cykelundergångarna från Västberga till Telefonplan och Midsommarkransen verkligen rustas upp. I dag är de mörka, rätt nedgångna och man får ingen lust att gå mellan stadsdelarna om man inte har något särskilt ärende däremellan. Att lätt och tryggt kunna ta sig in och ut ur en stadsdel – till fots, med cykel eller bil – är A och O för att ett område ska vara attraktivt och för att fler ska vilja ta sig dit.

Det finns egentligen ingen anledning till att Västberga inte skulle kunna vara lika upprustat och populärt som Midsommarkransen och Telefonplan. Men då krävs det som sagt att staden satsar på området – och det är på tiden att det görs.

Socialdemokraterna

i Midsommarkransen

och Västberga