ANNONS

Satsningar behövs mot våldet i Dalen

Illustrationsbild.
Barn i Dalen riskerar att utsättas för våld av andra barn, enligt skribenterna.
ANNONS

Vi är boende i Dalen, Enskede, som är utsedda av ett större hyresgästmöte för att uppmärksamma allmänheten på problemen med gäng som existerar.

Framförallt är det unga som utsätts för våld, barn som är rädda för andra barn samt unga och barn i gängen som riskerar att dras in i vålds- och drogmiljöer.

Politikerna är väl medvetna om detta sedan en längre tid tillbaka, varför ser vi då inte rejäla satsningar? Politikerna borde möta upp den ökade polisnärvaron med preventiva satsningar. Vi föreslår att Dalen får flera fältassistenter som enbart jobbar koncentrerat med Dalen. Att unga boende i Dalen anställs som områdesvärdar som jobbar för en tryggare miljö. Ungdomsgården behöver stora satsningar med mer ekonomiska resurser än idag istället för osäkerhet med nya upphandlingar.

Sätt stopp för byggplaner som innebär att halva skogsdungen ovanför Dalen-parken försvinner. Denna plats utgör ”skogen” för minst åtta förskolor i området. Att, som Svenska bostäder vill, bygga bort en av två fotbollsplaner i området – den vid tunnebanestationen – är motsatsen till att satsa på unga. Vi föreslår istället konstgräs på denna plan.

Andra satsningar skulle kunna vara att Kulturskolan görs billigare och etablerar sig i Dalen och att kommunen går in med ett gemensamt projekt med boxningsklubben för att engagera unga i ett billigare boxningsalternativ. Eller andra uppsökande projekt.

Förr ordnades sommarjobb av bostadsbolaget i området. Detta behov har på intet sätt försvunnit bara för att de flesta fastigheter blivit bostadsrätter. Alla unga behöver utbildning och/eller jobb. Framförallt har kommunen ett ansvar och kan inte överlåta alltför mycket till oss ideella krafter som redan ställer upp med nattvandringar. En kommuns uppgift måste vara att säkra tillvaron för hela stadens barn och unga.

Elin Gauffin

Sonny Björk

Vi föreslår att Dalen får flera fältassistenter som enbart jobbar koncentrerat med Dalen.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.