ANNONS

Sätt åt fifflarna – inte de asociala

ANNONS

Svar på insändaren ”Dags att kriminalisera asocialt utanförskap” den 4 augusti:

Kära Vallentuna-bo. Du skriver att vi borde damma av och införa gamla lagar som ”Underlåtenhet att ärligen försörja sig” och ”Samhällsfarlig asocialitet”.

Jag kan i vissa delar hålla med dig om innehållet i din text, men vill lyfta fram dem du nämner som potentiella brottslingar alternativt dagdrivare.

Enligt dig kostar gruppen stora pengar. Det kan jag hålla med om, men att frihetsberöva dem som inte samarbetar eller ger sig tillkänna är nog inte rätt väg. En aktiv hjälp med utbildning, arbete, rehab eller vad det vara må, som du också nämner, är mera rätt väg.

Jag anser att de stora bovarna i samhället i dag är de banker som skor sig på våra pengar och som går med miljardvinster. Skulle det barka åt skogen med dessa banker blir det återigen vi som får stå för konsekvenserna genom att med våra skattemedel rädda dem. Det har hänt och kan med all säkerhet hända igen. Stora belopp, som kan komma till glädje och nytta för samhället, finns också att uppbringa från de stora företag som fifflar undan skatter i så kallade skatteparadis i stället för att betala till exempel bolagsskatt i Sverige. Här skulle en punktmarkering av dessa som ”ärligen inte kan försörja sig” komma väl till pass.

Att frihetsberöva ungdomar som dagdriver är knappast rätt väg att komma tillrätta med dagens problem av utanförskap.

Ola Nordstrand

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.