ANNONS

Sätt upp skyltar om brandfaran

eldningsförbud gril
Sätt upp tydliga skyltar för att informera, tycker insändarskribenten.
Mitt förslag är att myndigheterna snabbt sätter upp tydliga anslag (bildskylt) utefter strandpromenaden längs ned Sätraskogen, Mälarhöjdsbadet och Sätrastrandsbadet och samtliga grillplatser!
ANNONS

Igår kväll, måndag den 23 juli klockan 21 tvingade jag en kille att släcka sin öppna eld vid strandkanten 100 meter söder om Mälarhöjdsbadet! Sedan satt ett större sällskap som eventuellt såg ut börja grilla vid Mälarhöjdsbadet!

Jag ringde polisen och meddelade och bad dem åka dit och se ifall killen hade tänt elden igen efter  att jag gått eller det större sällskapet börjat grilla!

Tidigare kvällar i helgen har jag sett att man har grillat vid Mälarhöjdsbadet och jag har ringt polisen varje gång och varje gång lovade de att skicka en bil!

Tydliga skyltar med bilder kan vara gjorda i vilket material som helst, bara de syns så att alla tydligt kan se vad som gäller, samt inse vilket stort allvar denna överhängande fara har!

Sätraskogen skulle vara extremt svårsläckt för att det är så mycket barrträd samt andra gamla träd och är en sällsynt gammalskog med väldigt kuperad terräng och svårframkomligt och där det är så torrt i och under marken!

Vi måste på allvar beakta att skogen är så känslig för en brand samt att bostadsbyggnader är så nära samt att äldre kulturhus och båtvarvet finns inne i själva området, naturreservatet och Sätraskogen! Värdefullt kulturarv skulle gå förlorade samt om det vill sig illa också människors bostäder!

Vi kan också hjälpas åt att ta kvällspromenader där nere varje kväll och ha ögonen öppna!

Om ni inte vågar säga till så ring i alla fall polisen!!!

Ari E

ANNONS