Se bortom era egna önskningar

Svar på insändaren ”Många har flyttat hit för grönskan” den 19 november:

Det finns något gemensamt hos de flesta som vill bevara gärden och skogar i staden. Det är oförmågan att se bortom sina egna, egoistiska önskningar. Man vill bo nära grönskan, fast nära staden, och tycker därför att det är helt i sin ordning att förneka andra samma möjlighet.

”Jag har ju redan fått mitt! Ni andra får bo nån annanstans!” är det gemensamma stridsropet.

Nej, jag har inte flyttat hit för att vara nära ett gärde eller en skog. Jag har tvärtom flyttat så nära staden jag har haft möjlighet. Att som signaturen ”Keep it green” gör, föreslå att jag skulle flytta bort från grönskan och närmare staden vore ju ett trevligt alternativ, om det ens var ett alternativ.

Tittar vi på vilka områden som är populärast och där det följaktligen är svårast att få bostad, så är det just innerstaden och förorter som liknar innerstaden som toppar listorna. Väldigt få kan därför välja att bo där, till skillnad från de som vill ha nära till grönt. För er finns nästan hela Sverige att välja på.

Nytorps gärde är en stadsnära plats, men en outnyttjad resurs. Självklart ska vi låta människor bo där, mitt i det som bara är en gigantisk hundrastgård idag.

Måns Jonasson