ANNONS

”Danderyd har sjukvård i världsklass!”

Skribenten är mycket nöjd med vården på Danderyds sjuhus avdelning 75. Arkivfoto
Skribenten är mycket nöjd med vården på Danderyds sjuhus avdelning 75. Arkivfoto
Tidningsrubrikerna under senaste åren verkar berätta om svensk sjukvård i kris, inte minst på Danderyds sjukhus. Min upplevelse kan förhoppningsvis berätta att svensk sjukvård håller världsklass, oavsett dessa rubriker.
ANNONS

I början av november togs jag in akut från mitt boende till Danderyds sjukhus och jag var i alla hänseenden akut sjuk och fick prioritering därefter. Kort efter intaget till akuten fick jag komma in till en avdelning som lyste med sin professionalitet från samtliga, allt från läkare och undersköterskor till sjuksköterskor. Jag var akutsjuk men kunde  notera vilka hjältar dessa människor är och vilken insats de gör dag ut och dag in.

Jag fick tyvärr inte stanna kvar på denna fantastiska avdelning speciellt länge, utan åkte sedan vidare till Karolinska Solna, men minnet består.

TACK till alla inom avdelning 75 på Danderyds sjukhus för att ni finns och för allt nu gör. Speciellt tack till sjuksköterskan Rolf som ingav trygghet och som såg mig som en hel människa, trots min allvarliga diagnos.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.