ANNONS

Ska 13-åringar dö av missbruk?

Allt yngre provar cannabis skriver insändarskribenten.
Allt yngre provar cannabis skriver insändarskribenten.
"Min son berättar att en vän till en vän gått bort i missbruk. De är 13 år. Hur är detta möjligt?" Det frågar sig en insändarskribent.
ANNONS

Min son berättar att en vän till en vän gått bort i missbruk. De är 13 år. Hur är detta möjligt? Jag är i chock. Vill skrika rätt ut! Vad måste våra barn vara med om i detta samhälle egentligen … ?

Vi påstår att vi curlar dem och att barnen i dag inte behöver göra ett handtag hemma och blir bortskämda.

Men vad har de för alternativ tillvaro egentligen, förutom social media och dataspel, när det varken finns kultur eller gemenskap i det här numera folkskygga landet, där grannar tittar ner i marken för att slippa hälsa år ut och år in?

Sedan säger vi att barnen ska gå ut och träffa kompisar och leka, så att vi vuxna kan titta i mobilen i fred. Barnen går kanske, motvilligt, ut. Och träffar andra som är ute. Men leker gör de nog mer sällan skulle jag tro.

Många anser att vi borde legalisera marijuana. Kanske en bra idé? Men det skulle vara svårt att försvara som förälder när barnen har fyllt 18 och vant röker en joint. Sedan de var 13. Varför vill man medvetet förslöa sin hjärna och långsamt riskera sin mentala hälsa med skiten?

Ingen av mina vänner som brukar cannabis mår bra. Ingen. De vill påstå det, men man vet att så inte är fallet. Kan någon påstå att det i längden går att hålla ett cannabisbruk under kontroll utan att det påverkar livet negativt? Någon?

Varför hör jag inte mera debatt om cannabis och kokain, som för närvarande kryper allt lägre ner i åldrarna? Så sker i alla städer, inte minst på mindre orter där man inte har så mycket att göra.

Vilka barn har modet/viljan att säga ifrån när det dyker upp framför deras näsa, vilket det med all sannolikhet kommer att göra innan de gått ut nian.

Ditt barn?

ANNONS

Mamma

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.