Min lokala hjälte

Ska gynna trafikmiljön – då får vi betala böter

Många med mig försöker bidra till bättre trafik på infartslederna och värna om miljön genom att ställa bilen på infartsparkeringen vid Värmdö Marknad. Tyvärr är utbudet på laglig parkering bristfälligt, inte bara där utan på fler platser i kommunen. Tisdagen den 13 mars kom jag till parkeringen klockan 09, och alla platser var redan fulla. Vad har jag för alternativ då? Inga alls, i stället parkerade jag långt ifrån Coops entré, där jag inte är i vägen för någon och i ”en ruta” utanför infartsparkeringen

Jag var inte ensam om att få parkeringsböter vid Värmdö Marknad tisdagen den 13 mars. Jag räknade till minst 30 bilar innan jag var tvungen att åka vidare för att hämta barn i skolan. 30 gånger 500 kronor är en bra förtjänst för EuroPark med minimal arbetsinsats, på bekostnad av oss som försöker göra rätt.

Stora delar av den gigantiska parkeringplatsen är tom dygnet runt, och ändå är infartsparkeringen begränsad till några få platser per rad. Är detta verkligen rimligt?

Värmdö kommun – vad gör ni för att öka antalet parkeringsplatser? Hur blir det när ombyggnationen av Slussen börjar och ännu fler väljer att ställa bilen?

Min bussresa till Slussen kostade således 500 kronor extra i tisdags. Nästa gång tar jag bilen, det är billigare!

Anna Woodruff

Insändaskribenten vill åka buss till stan men pendlarparkeringen är full och bilister tvingas stå utanför p-rutorna för att få plats.