Skaffa ett rättvist kösystem, Signalisten

Väktare nollställda i centrum

Lördag 16 juni mötte jag vid lunchtid en kraftigt berusad man som vinglade fram i Solna centrum med en 4-årig liten flicka i handen. Bad tjänstgörande två väktare som var i Solna Centrum om hjälp vidare.

De svarade ”vi har ingen laglig rätt att ingripa” och när jag då förtvivlat undrade ”nähä men vad GÖR man då?” så fick jag ingen respons alls.

Jag och maken ringde polis (11414) för rådfrågan, vilka snabbt slussade samtalet vidare (”det låter inte bra, helt rätt att du ringde”) till Solna-patrullen som inom fem minuter fanns på plats för att samtala med den berusade mannen.

Hade inte väktarna kunnat ringa polisen samt följa efter mannen likt jag nu fick göra för att ge signalement, eller åtminstone hänvisa mig till 11414?

Må så vara att det inte ingår i lagliga rätten, arbetsuppgifterna eller lönekuvertets grund men hur är det med civilkurage och medmänskligt intresse? Ann

Det börjar bli väldigt tråkigt att vecka efter vecka söka lägenhet i Solna utan att veta om man är i närheten av att få någon eller inte.

Lotteriet som politiker i Solna låter fortgå om kontrakten till Solnas hyreslägenheter är skandal. Johanna Graaf, före detta Socialdemokrat, tog upp detta efter att ha hört vad vi haft att berätta. Då var hon den enda inom kommunens politiska väsen som ens tog sig tid att lyssna på folket.

När hon framfört detta och fått blankt nej så kan man inte annat än misstänka mygel då det finns bevis för att det finns de som både köpt sina kontrakt och ”råkat” få en lägenhet efter knappt ett års sökande. Dehar bara haft rätt kontakter verkar det som.

För som Signalistens styrelse och kundtjänst säger är det större chans att få en lägenhet om man söker hela tiden. Hur kommer det sig då att jag och min fru sökt i snart sju års tid – varje vecka – utan att ens få komma på en visning?

Vi har båda fast inkomst, barn och goda referenser, även ”svenska” namn och förnamn. Men vad hjälper det i ett lotteri med människors kamp om kontrakt?

Senast fick jag höra om en kille i 20-årsåldern som fått ett kontrakt på en lägenhet i Bagartorp på en stor lägenhet efter extremt kort söktid.

När ska vi få se en rättvist kösystem hos Signalisten? Med tanke på att kö är beprövat och mest rättvist enligt mig bör väl även välbärgade politiker kunna förstå oss som inte har råd att köpa en lägenhet?