ANNONS

Skandal att det inte finns några bostäder

ANNONS

Svar på insändaren ”Fri hyressättning har blivit totalt förödande” den 20/5.

Jag håller helt med Marie när det gäller Stockholms bostadsmarknad och den fria hyressättningen som gäller för andrahandsboende.

Att det inte finns bostäder för de unga som är födda här i staden är en ren skandal. Själv fick jag mina barn under åren 1987–90 och då talades det om ”babyboomar”i alla medier. Var är de politiker som styrde i Stockholm på den tiden? De som uppenbarligen hade så stora kunskapsluckor att de inte kunde räkna 18–20 år framåt i tiden och inse att alla dessa ”babyboomare” kommer att växa upp och behöva en lägenhet inom en snar framtid?

Det är dags att ställa dessa ansvariga till svars för den nonchalans de visat mot våra ungdomar. De bryr sig förmodligen inte, för att det inte drabbar deras barn. Uppbär man politikerlön så har man ju råd att köpa ett boende till sina barn. Andras ungar skiter man fullständigt i. Hur kul tror de som sitter i stadshuset att det är att ha 25–27 åringar boende hemma?

Däremot håller jag inte med Marie om att bostadsmarknaden i London är bättre. Det är förvisso lättare att hitta ett eget boende för en ung människa, men knappast billigare. Ett rum i den lägenhet som man delar med flera andra kostar mellan 5 000 – 7 000 i månaden.

Det är dags att göra något åt Stockholms bostadselände. Alla unga har inte råd att skaffa bostadsrätter. Gör något nu, i stället för att bjäbba med varandra som barnungar. Ge våra ungdomar en chans att flytta hem­ifrån och börja sitt vuxenliv. Var är debatten? Det räcker inte att säga att man redan bygger, för det som byggs är svindyra hyresrätter och bostadsrätter som ingen ung har råd att bo i. Tänk istället billigare boende. Man behöver inte bo i lyx när man ska ha sin första lägenhet. Jag är inte rädd för att säga vem jag är, men skriver inte ut hela mitt namn av hänsyn till mina hemmaboende ungdomar.

Ann, Årsta

Hur kul tror de som sitter i stadshuset det är att ha 25–27-åringar boende hemma?

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.