ANNONS

Skapa blomsterängar runt om i stadsdelen

ANNONS

När jag är pensionerad kan jag, liksom Ferdinand i Disneys film, sitta under eken och spana in fåglar och humlor. Allt slit och jäkt är över, efter 38 år på tunnelbanan till och från jobbet morgon och kväll kan jag ge mig tid till att sitta där under eken. Så skönt. Så avspänt och så många goda tankar jag kan tänka.

Men också sådant om cyklister på gångbanor som vinglar fram pratandes i telefon utan koll, men nej, det är inte det jag vill ta upp nu.

Det är få lägen som ger mig sådant behag som att ibland följa humlors pollinering av blommor. Jag har då kommit att tänka på att vi i stadsdelen saknar ängar med vilda blommor, vi har helt enkelt få eller inga klassiska blomsterängar att beundra och kan därmed inte heller plocka blommor att sätta i lilla vasen som vi gjorde förr. Jag kommer därför att föreslå stadsdelsnämnden att skapa små ”humlegårdar” i parker.

De bör vara nära skolor och förskolor så att unga kan studera och plocka de fina blommorna, lära sig lite mer om humlornas fantastiska och livsviktiga arbete.

Och vi andra kan vila ögonen på dessa ”humlegårdar” och känna årstidernas inverkan på floran. Så skulle jag vilja ha det och kommer att arbeta för!

Sven Lindeberg

ordförande Folkpartiet

i Hägersten/Liljeholmen

Små blomsterängar där humlor kan pollinera, efterlyser skribenten.

ANNONS

foto: Mostphotos.com

Jag kommer därför att föreslå stadsdelsnämnden att skapa småhumlegårdar” i parker.”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.