Välj ditt område

Skatten vi valt ger den välfärd vi har

På kommunfullmäktiges senaste möte la Moderaterna fram ett förslag om att införa volontärer i äldreomsorgen. ”I Sundbyberg jagas medarbetare i omsorgen av en känsla att inte räcka till”, skriver man. Jag tror att moderaterna har helt rätt i detta.

Samtidigt undrar jag hur Moderaterna då tänkte när de stödde de styrandes förslag om att sänka skatten i kommunen. Att först delta i ett beslut om att sänka skatten med 13 miljoner och sedan påpeka att det fattas både händer och guldkanter i äldrevården rimmar illa. Sänkt skatt ger mindre pengar till välfärd och omsorg. Varför sänker vi då skatten när vi vet att våra medarbetare inte räcker till?

Lösningen är inte fler volontärer inom omsorgen utan fler anställda. Frivilligt arbete ska vara ett komplement och inte en nödvändighet för att klara det dagliga arbetet.

Jag som vänsterpartist anser att grunden för en bra äldreomsorg läggs genom att kommunen anställer personal som arbetar professionellt, är utbildad samt erbjuds bra jobb med schyssta villkor. Då blir omsorgen säker för de äldre, arbetet meningsfullt för de anställda och de anhöriga kan vara trygga med att deras besök blir i egenskap av just anhöriga, inte som hjälppersonal.

Man kan få mycket guldkant och många händer för 13 miljoner kronor!

Veronica Kallander (V)

ledamot i äldrenämnden

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Rejäl ”muskelfest” för bilälskare i Jordbro

Nyheter

Snart kan vildsvinen inta Stockholms gator

Nyheter

Flera toppmoderater kräver ledarens avgång

Nyheter

Här är de nya planerna för Söderhallarna

Morgonkollen

Två rån i Haninge – tros ha samband

Brott

Personal gömde sig på toa vid rån mot butik