ANNONS

”Att skjuta vargen i Riala är ingen lösning”

Varg genre
Att skjuta vargen i Riala är ingen lösning menar insändaren.
Stockholms länsstyrelses miljövårdsdirektör Göra Åström köper vargmotståndarnas eviga mässsande om att det är oskygg varg i Riala.
Jag ber honom lyssna på oss som vet sanningen om det, skriver insändaren.
ANNONS

Vi har mött denna unga varghane på cirka 15 månader flera gånger och många andra, vargen tittar ett kort ögonblick på oss lite nyfiket och sticker sedan direkt.

Han har tassat hela vägen från Norge och troligen med sin syster som tassar i Södertörn. Nu har man sett att det är två vargar i Rialareviret, därför borde heller inte länsstyrelsen ha godkänt skyddsjakt då fel varg riskeras skjutas.

Stockholms länsstyrelse borde inte ge efter för falska påstående om att det rör sig om oskygg varg.

En mycket känd vargmotståndare gick så långt att hon ansökte om skyddsjakt på en varg i Rialareviret, med hänvisning att hon är hundägare på annat ort.

Skrattretande att man är beredd att gå så långt i sin iver att få bort vargar i Rialareviret, när hon inte ens är berörd.
Ännu värre är att länsstyrelsen verkar köpa dessa argument om att det är tal om ”oskygg” varg, för det mässar vargmotståndarna ut.

Miljövårdsdirektören gick ut i media med att länsstyrelsen inte skulle försöka genomföra förebyggande åtgärder genom att försöka skrämma vargen, då han hört sig för med andra länsstyrelse gällande det.

Vargarna trivs i vargreviret Riala, att skjuta bort dem är ingen lösning!

Miljövårdsdirektören har en del att lära sig, för detta revir lämpar sig, till skillnad mot andra jätterevir i andra län, alldeles utmärkt för att använda sig av denna metod. Stockholms länsstyrelse borde inte ge efter för falska påstående om att det rör sig om oskygg varg. Vargen är en mycket lättskrämd nyfiken ungvarg och här hade man absolut kunnat pröva att skrämma bort varg från tätbebyggelsen.

Länsstyrelsen ska vidta förebyggande åtgärder, innan man ens kommer på tanken att bevilja skyddsjakt. Man ska verka för långsiktigta mål och inte ge efter för lokala påtryckningar från kända vargmotståndarna som kortsiktigt vill ha bort varg.

ANNONS

Vargarna trivs i vargreviret Riala, att skjuta bort dem är ingen lösning!

Viltvårdare M F
Reaktion på artiklen ”Nu utreds om Rialavargen ska skjutas” den 19 september:

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.