Skolan är som en familj

Om cirka två månader kommer jag sluta på Ängskolan för att ta ett nytt steg i livet. Ängskolan är i dag inte bara en skola för mig utan mer som en familj. Jag har fått lära känna nya kompisar, nya lärare och framför allt har jag fått med mig massor med kunskap som jag behöver utanför skolan.

När jag valde Ängskolan tänkte jag inte på en Ipad eller en dator som många skolor ger till sina elever, utan jag tänkte på kompisar, kunskap och hoppet om att någon dag få bli något stort med den kunskap jag skulle få av skolan. Skulle jag i dag få spola tillbaka tiden till den dagen jag valde skola skulle jag gjort samma val som för tre år sedan. Vi har ett nyrenoverat kafé, stora klassrum och massor med soffor och bord som man kan sätta sig på mellan rasterna.

Jag och många kompisar hade hört så mycket om Ängskolan, både bra och dåliga rykten. I dag är det jag som går i skolan och som vet bäst om min egna skola. Jag som kamratstödjare kan lova er att vi i skolan tar vara på våra lärare och elever lika väl som vi tar vara på våra familjer.

Jag skriver det här just för att jag är så trött på att få höra dåliga rykten om skolan som jag går till varje dag. Vi är en skola fylld med kärlek, hopp och kunskap.

Esma Yagci, 15, elev på ­Ängskolan