ANNONS

Skolans personal värd ett stort tack

ANNONS

Svar på insändaren ”Välkommen att besöka verklighetens skolor, Kjos” den 16 juni.

Tack för ditt svar. Våra skolor har, som jag nämnde i min insändare, klättrat rekordartat under läsåret 2013/14, enligt Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) rapport ”Öppna jämförelser Grundskolan 2015”. Det var under Alliansens tid och inte under den nuvarande S-ledda koalitionens.

Att tacka all fantastisk skolpersonal som även fortsatt spelar en avgörande roll för utvecklingen av våra skolor och inte minst för våra elever i kommunen, är en självklarhet.

I medier hängs skolans misslyckanden ut och för lite av framgångarna tas upp. Det spiller över på alla duktiga lärare som inte är orsaken till problemen. Förbättringar behövs, men det är i detta sammanhang en separat fråga.

För hur får vi in blivande nya duktiga lärare på utbildningar och hur behåller vi erfarna och duktiga lärare om de inte får vara stolta över sitt arbete?

Vi moderater är stolta över Upplands-Bro:s skolors rekord­artade klättring och vi hoppas och vill att alla lärare också känner sig stolta. Det är ni värda.

Jag och andra moderater har besökt ett flertal av förskolorna och skolorna i kommunen under vårterminen och kommer att fortsätta våra besök framöver. Om vi ännu inte varit på just din skola beror det på att vi inte hunnit. Hör gärna av dig, så att vi kan ordna så att vi ses när vi besöker din skola.

Fredrik Kjos (M)

oppositionsråd

ANNONS