ANNONS

Skolorna måste samverka

ANNONS

I många sammanhang hör man ordet ”samverkan”.

Myndigheter ska samverka för att lösa situationer (exempelvis branden i Västmanland) och på så vis nå en win-win-situation. Militären samverkar och når bättre effekt. I mitt arbete samverkar vi brett för att göra kunderna nöjda, för en sak har vi förstått – om vi låter bli just samverkan så kommer någon i slutänden att bli missnöjd, vi riskerar att förlora vår kund med allt vad det innebär.

Och varför, undrar jag, kan inte Upplands-Bro kommun ha ens en grundläggande fungerande samverkan på skolområdet? Hur kommer det sig att enskilda rektorer verkar agera helt på egen hand?

Bedömningar gällande stöd till barn med särskilda behov, kommunikation till föräldrar, övergripande frågor om skolans regler och annat därtill osar revir-pinkande. Och vilka blir lidande? Mina och dina barn såklart!

Allt för länge har fokus legat på statistik över hur många som lyckas. Nu måste fokus vridas på det som INTE fungerar och den listan kan tyvärr göras lång …

Nu om någonsin kan ansvariga på kommunen ta ett fast grepp om skolorna, styra upp övergripande samverkan och de facto ger oss den skola de har lovat i så många år.Filip Burlinge

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.