ANNONS

Skrämmande förslag KD

ANNONS

svar på insändaren ”Brottsligheten bland Solnas unga måste ner”

Brottslighet är inget jag försvarar. Däremot är det viktigare att förstå varför, i kontrast till att övervaka och kontrollera ungdomar i syfte av att bestraffa och exemplifiera. Ett typexempel på var den metoden är beprövad, är USA.

Det varken har lett till låg brottslighet, minskade samhällskostnader eller ökad trygghet. T-banan är ett exempel på område var klotter och skadegörelse flödar. Kameraövervakning där visar att resultaten inte är särskilt tydliga(BRÅ).

Varför satsar på åtgärder som motbevisats praktiskt och teoretiskt? Sverige har ca 23 % ungdomsarbetslöshet(SCB). I Solna stängs verksamheter för ungdomar ned eller skärs ned. Höga politiker kallar ungdomar grundlöst för ”ligister” som ska jagas och deras föräldrar vräkas. Signalen är ni är lata svin som är en belastning för oss lite finare. Ungdomar behöver bli sedda och få en vettig form av sysselsättning.

Starta upp ungdomsgårdar, istället för poliser i skolan. Fler sommarjobb. Fler fria aktiviteter. Kostar det mer? Höj skatten – barnen är vår framtid inte vår fiende.

Förslaget till åtgärder från Appelgren(KD) är förlegat, okunnigt och empatilöst.

Appelgrens ”Sociologiska forskning” efterfrågas.

David Risberg, småbarnsförälder

ANNONS
ANNONS