Skräpet kvar från kulturhusbygget

Den 5 september invigdes Kulturhuset i Kungsängens centrum under pompa och ståt av kommunordförande Irene Seth trots att det var långt ifrån färdigt. Det icke färdigställda huset skulle enligt henne symbolisera att kultur aldrig blir färdigt utan pågår hela tiden.

Efter invigningen stängdes huset snabbt igen och flera arrangemang har ställts in eller flyttats till annan lokal. Den enda som fått flytta in i kulturhuset är byggherren PEAB!

Veckan efter invigningen gjordes ett litet försök till uppstädning av torget i samband med att en del byggbaracker revs men det är fortfarande mycket byggskräp kvar. Att låta torget i Kungsängens centrum se ut som en soptipp är enligt min mening inte pågående kulturarbete utan en skymf mot oss kommuninvånare. I dag är det inte trevligt att besöka centrum. Man kryssar mellan kvarlämnat skräp och överblivet byggmaterial. Detta kan knappast heller gynna de affärsidkare som finns där. När bygget påbörjades hade man stora planer för torget. Träd skulle planteras och så vidare. Sedan tog pengarna slut och av detta blev inget.

Nog borde det väl finnas så mycket pengar hos kommunen och byggherren att man åtminstone kan rensa upp på torget och snygga till lite. Eller har de styrande i kommunen haft så dålig kontroll över ekonomin att det inte finns en enda krona kvar?

I dag måste vi alla måste värna om vår miljö – hålla rent och snyggt omkring oss och inte orsaka onödig nedskräpning. Detta borde även gälla för ansvariga i Upplands Bro kommun och PEAB. Dessutom borde kommunen föregå med gott exempel mot oss kommuninvånare.

Besviken på kommunen