ANNONS

”Skulpturer gör oss inte stolta”

Mårten Castenfors, chef för Stockholm konst, på plats i Vårberg,
Mårten Castenfors, chef för Stockholm konst, på plats i Vårberg,
Många Vårbergsbor reagerade starkt på nyheten att Vårberg ska få ett konstverk för 16 miljoner kronor, finansierat av Stockholms stad. Här är två av de kritiska rösterna.
ANNONS

Mårten Castenfors, chef på Stockholm konst, säger att Vårbergsborna ska ”känna sig jävligt stolta”, när konstverk för 16 miljoner kronor ska placeras i Vårberg.  Tror mig veta att det är helt andra saker som skulle gör invånarna  i Vårberg stolta.

Har en enda invånare tillfrågats om vad som skulle göra dom stolta över sin närmiljö? Tror inte skulpturer ligger i topp.

I Skärholmen placerades för övrigt två konstverk som skulle föreställa soffor och de befintliga sofforna togs bort. Efter klagomål kom dock de riktiga sofforna tillbaka och konstverken ligger utslängda på en gräsmatta. Slöseri med skattepengar!

Anne  Z

”Mötesplatser behövs mer än konst”

Använd miljonerna till att förbättra villkoren för barn och ungdomar.  Fritidsaktiviteter, lokaler att mötas i, musikverkstad, konstutövning, läxhjälp.

Många har mordet på en 20-åring i Vårberg i färskt minne. Det finns unga som inte har en tillvaro där de känner sig delaktiga. Detta kan stadsdelar som Vårberg försöka ändra på.
”Sätt Vårberg på kartan med konst”, orden är Mårten Castenfors. ”Sätt Vårberg på kartan för där har ungdom fått aktiviteter, trygghet och mötesplatser” vore bättre.

Vi behöver trygga mötesplatser

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.