ANNONS

”Fel att skylla hela olyckan på chauffören”

Det var i början av november som en SL-buss plötsligt började kränga.
Det var i början av november som en SL-buss plötsligt började kränga.
Insändaren är upprörd över att SL snabbt efter bussolyckan i Stavabacken skyllde hela händelsen på chauffören.
ANNONS

Tidningen Mitt i Täby, har beskrivit hur en SL-buss på väg mot Österskär, fullständigt oväntat hamnade på isgata (extremt väderfenomen).

Precis som föraren sagt, slutade styrning och bromsar att fungera, eftersom nödvändig friktion mellan däck och vägbana saknades. Sannolikt ökade dessutom bussen farten utför backen.  Efter denna olycka spyr SL bara galla över sin unge chaufför.

Ingen kände till orsaken då

Dels har han sagt för mycket till passagerarna om vad som hänt. Munkavle kallas det.

”SL försöker framstå som noggranna opartiska utredare”

SL påstår också att han skulle ha vridit lite si på ratten och bromsat lite så – det är barnsliga rallyfantasier.

SL släpper ur sig detta utan att någon människa på denna jord vet något närmare om hur förhållandena var exakt vid olyckstillfället.  

ANNONS

Inga dubbdäck

SL försöker framstå som noggranna opartiska utredare, och har därför undersökt bussen. Dock utan påpekande att dubbdäck saknades, vilka hade förhindrat olyckan. Anledningen till detta är att de vägbanor som trafikeras av SL skall hållas halkbekämpade, så att dubbdäck inte ska behövas. Nu var halkbekämpning inte utförd.

Därav olyckan.

Tramset toppar med att efter att de redan skuldbelagt föraren, även i pressen, tänker de genomföra en provkörning av bussen på samma sträcka, med en erfaren förare. Vill de bevisa, att sträckan måste köras av utvalda förare?

Frågorna hopar sig

Hur fixar de oväntad blixthalka? Frågorna hopar sig. Givetvis spel för gallerierna. Det är dags att få slut på SL:s ynkliga vana att så fort något är konstigt, som de inte förstår, sparkar de nedåt.

Många minns när ett tåg for rakt in i ett hus på Saltsjöbanan. En 22-årig städerska stod länge anklagad för stöld av tåg.  Så medpassagerare, använd de säkerhetsbälten som finns, förr eller senare kommer något liknande, eller värre, att hända när en SL-buss virvlar utmed isgatan utom kontroll.

Newton

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.