ANNONS

SL är orättvisa mot Sollentuna

ANNONS

Helenelundsbor tillhör, liksom folk i Kista/Akalla/Husby, Stockholms läns landsting. Vi betalar också lika mycket landstingsskatt som övriga i länet, inklusive folk i Stockholms innerstad.

Men när det gäller landstingsstyrda SL råder ingen rättvisa om man inte åker med månadskort. Det är 50 procent dyrare att åka buss eller pendeltåg från Helenelund till Stockholms central jämfört med om man tar t-banan från Akalla/Husby/Kista. Oavsett om man mäter i färdkilometer eller antal mellanliggande stationer, så är ju nyttjandegraden för resor Helenelund-Stockholms central avsevärt mindre jämfört med nämnda förorter.

Och ligger det någon rättvisa i att utgår från nyttjandegraden, det vill säga antalet färdkilometer, som grund för prissättningen på resorna? Minst lika rimligt vore att utgå från tillgängligheten till t-bana, buss, etcetera. Innerstadsborna har högre tillgänglighet till kollektiva färdmedel – till lika delar bekostade av oss alla i landstinget. Man behöver ju inte gå många meter på Kungsgatan eller Klarabergsgatan för att hitta en buss.

Vad gör våra kära landstingspolitiker från Sollentuna åt saken? När ska orättvisorna upphöra?

S-E Fernaeus

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.