ANNONS

Slöseri med skattemedel

Trottoar på Gärdet
Genrebild.
"Kommunen tänker lägga nästan 2 miljoner på en 556 meter lång trottoar vid Tegelbruksvägen, trots att billigare alternativ, som bygata, är föreslagna".
ANNONS

Kommunen tänker lägga nästan 2 miljoner på en 556 meter lång trottoar vid Tegelbruksvägen, trots att billigare alternativ, som bygata, är föreslagna. Vägen upplevs av de flesta som säker att promenera på. En trottoar gör att bilister ökar hastigheten.

Kostnaden är betydligt högre då inlösen av tomtmark tillkommer. Men den drabbar inte kommunen, den som ”säljer” måste själv betala. Kommunen kallar det Inlösen och Gatukostnad.

Jag förstår frustrationen vid Södergården, höghus framför huset sänker värdet. Hoppas kommunen betalar för värdeminskningen,  på Brevik tar de värdeökningen. Kommunalt samråd = Vi säger till innan vi kör över er.

När kommunen väljer små områden i taget bryr ingen annan sig. Snart är det din tur att få ett höghus, gatukostnad eller något annat du inte vill ha för att Saweståhl vill bygga om Tyresö till stad. Ska han få göra det?

Skatte- och infrastruktursbetalare

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.