ANNONS

”Vad har slukhålet Årstafältet kostat?”

"Schaktmassor har begravt hundra-, kanske tusentals, smådjur levande i sina hålor på fältet".
"Schaktmassor har begravt hundra-, kanske tusentals, smådjur levande i sina hålor på fältet".
Årstafältet, den till hälften genomförda landskapsparken som nyss var en levande grön oas, öppen för alla gapar nu tom, ödslig och kall. Det skriver insändarskribenten.
ANNONS

Politikerna backade från den demokratisk överenskomna landskapsparken och vände kappan efter kapitalet, men förutsättningen för att exploatera Årstafältet var att det skulle bli en plus minus noll-affär för skattebetalarna.

Årstafältet, den till hälften genomförda landskapsparken som nyss var en levande grön oas, öppen för alla gapar nu tom, ödslig och kall. Endast de företag och föreningar som betalar har i dag plats på Årstafältet.

”Hela fältet är instängslat”

Schaktmassor har begravt hundra-, kanske tusentals, smådjur levande i sina hålor på fältet. Alla träd och buskar som var anlagda som vind- och ljudvallar och kommit att bli många djur och fåglars hem är i dag jämnade med marken och hela fältet är instängslat. De gropar som grävs vattenfylls direkt i den sanka marken.

Bygget har skjutits fram ett år och de stora byggbolagen har backat ur. Varför? Jo, för att man nu plötsligt möter verkligheten och inser att det är mycket svårare markförhållanden än vad man planerat för, eftersom man notoriskt vägrat lyssna på de experter och medborgare som påtalat de svåra markförhållanden under alla de år som planeringen fortskred.

Årstafältet har likt medborgarna för över tio år sedan förutspådde förvandlats till ett slukhål som tar pengar från andra viktiga samhällsfunktioner. Nu kräver vi transparens och att få alla siffror på bordet! Vad kostar kalaset?

Birgitta Adolfsson ordförande i Nätverket Årstafältet

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.