Min lokala hjälte

Slussen – bara för unga

Häromdagen läste jag en redogörelse om svårigheterna att på Slussen ta sig från och till bussarna, från de övre regionerna, med hiss, om man går på kryckor, eller sitter i rullstol alternativt reser med barn i barnvagn, och så vidare.

Halta och lytta trängs bort från de allmänna möjligheterna till kollektivtrafik. Det är så man ser till att få rent från ”oduglingar och svaga” för att – sedan när det är etablerat – kunna peka på att allt är ju jättebra, se, hur alla springer till sina olika tåg och bussar, så bra det funkar, titta bara…..

Visst, sedan inga andra än snabbfotade ganska unga individer kan förflytta sig på Slussens olika plan. Det låter kanske lite övermaga, men som ett folkmord i liten skala.

Det är så ”stadens fäder” planerar och genomför sin ”förnyelse” av stan. En stad som förvisso är en vacker stad men som allt mer fördärvas, ungefär som den Snövit i glaskista, som måste uppväckas för att åter blomma. Men ingen prins i närheten, så det lär nog bli så, att som någon skrev nyligen, Stockholm blir ett vackert lik….

Hildegard Trinkies