Sluta gnälla eller ­flytta till Lappland

Musiken vid Edsbergs slott uppskattas inte av alla. Men insändarskribenten tycker om att det händer något.
Musiken vid Edsbergs slott uppskattas inte av alla. Men insändarskribenten tycker om att det händer något.

Jag känner mig ytterligt trött på att läsa insändare som gnäller på att alla musikaliska arrangemang i Edsbergsparken har för hög och störande ljudnivå. Man förfasar sig över att man tvingas höra på allt ”oljud” som framförs under sommaren utanför Edsbergs slott.

Vi bor ett stenkast från parken uppe på Brunkebergsåsen sedan 35 år tillbaka och hör allt från alla konserter och uppträdanden som genomförs utanför slottet. Vi uppskattar det till 100 procent. Vi kan sitta på vår altan utanför vårt hus och lyssna och delta i det som sker nere i parken. Även om vi inte ser själva uppträdandet så upplever vi att vi bor i en levande kommun i Storstockholm där det händer saker.

Ni som gnäller har själva valt att bo i Sollentuna i närheten av Edsbergsparken. På samma sätt har de som bor på Djurgårdsslätten valt att bo vid Gröna Lund och Skansen med Sollidenscenen.

Jag diggar inte all form av musik som framförs men varje gång jag reagerar negativt så tänker jag på min mamma som på femtiotalet tvingades lyssna på Elvis, Tommy Steele och Little Rickard. De var väl inte direkt hennes favoriter. Einar Ekberg, Bertil Boo och Kalle Jularbo passade bättre men hon blev inte sur och skrev inte insändare för det.

Nu är jag ju bara 72 år så jag tycker fortfarande att det är jättekul när våra grannars barn kommer in och badar i vår pool och leker och stojar. Jag blir inte störd, jag blir 15 år yngre.

Ett råd till er inom kommunen som ansvarar för arrangemangen i Edsbergsparken är att strunta i gnällspikarna. Vi är säkert 98 procent som tycker att aktiviteterna i parken är ett trevligt inslag i vår närmiljö.

Ni som gnäller om hög ljudnivå från parken, lyssna och njut så får ni en bekräftelse på att ni fortfarande lever. Om inte det funkar så har jag två förslag.

Öronproppar kan man för en obetydlig penning inköpa på apoteket. Stoppa dem i öronen, stäng dörrar och fönster, lägg er i sängen och dra täcket över huvudet.

Flytta till Lappland, där jag hoppas att kråkorna inte kommer att störa er för mycket.

Fred