Min lokala hjälte

Små barn i förskola är ett värre problem

Svar på insändaren ”Tänk på barns behov av ledighet”, den 9 juli:

Du förstår tydligen inte att barn behöver träffa sina skolkamrater även på loven. Att ses på skolan, är en trygg och ordnad plats och varför inte erbjuda dessa barn detta, speciellt barn som inte har vänner privat på grund av funktionshinder.

Jag tycker inte man ska ha sitt barn alltför många timmar i veckan i förskolan. Jag har 9–16 nu när mitt barn är äldre och detta kan tyvärr inte alla. Jag har en man som hjälper mig med ekonomin. Många kan tyvärr inte ha dessa tider på grund av sin ekonomi.

Det låter som du anklagar alla föräldrar! Allt är inte svart och vitt! Barn ska inte börja i förskolan när de är ett år, enligt forskning är det skadligt! De är inte mogna och förskolan har nu mycket mindre personal än på 1980-talet vilket är skadligt för barnen och personalen blir utsliten.

Du pratar om semester. Jag och min familj tar fyra veckor på sommaren. Tror du att föräldrar kan ta åtta veckor eller? Dessutom behöver barnen träffa sina kamrater och det är grymt för barnen att inte träffa dem på åtta veckor.

Sluta dra alla föräldrar över en kam. Ta i stället upp kampen för att barn inte ska börja förskolan när de är ett år! Detta ökar och det är mycket bekymmersamt!

Mamma med gott samvete