Snälla, sluta lämna era sjuka barn på förskolan

Terminen är nästan slut och jag känner att även jag är helt slut. Har nog aldrig längtat så mycket efter semester som i år.

Jag arbetar som barnskötare i förskolan och förvånas ständigt över alla föräldrar som tycker att det är okej att lämna in sina sjuka barn hos oss.

Tänker ni inte på att det är vår arbetsplats? Det är inte meningen att vi ska ta hand om era sjuka barn. Vi ska ta hand om era friska barn, som orkar med verksamheten.

Som personal har jag haft både halsfluss, influensor och förkylningar. Jag har ingen motståndskraft kvar längre. Det betyder att jag blir sjuk och måste vara hemma och era barn får en massa olika vikarier. Det mår inte barnen bra av, de behöver sin ordinarie personal.

Snälla tänk på det när ni tar beslutet att ert barn ska komma trots att det är hängigt. De måste orka med dagens tempo.

Jag tycker om att arbeta med barn. Men det är otroligt jobbigt att inte få känna sig pigg och glad på sitt arbete. Att hela tiden bli sjukskriven själv för att andra anser sig ha rätten att använda barnomsorgen som sjukstuga.

Om näsan rinner på ditt barn, snälla håll det hemma.

Och tänk vad mycket roligare era barn skulle kunna ha det om inte hela förskolans budget gick åt till vikarier.

Trevlig sommar!

Det är påfrestande för förskolepersonalen att tvingas ta hand om hängiga barn.Arkivfoto

Det är otroligt jobbigt att hela tiden bli sjukskriven själv för att andra anser sig ha rätt att använda barnomsorgen som sjukstuga.