Snarast regel att bussar inte väntar

Svar på insändaren ”Kollektivtrafiken – vem är den till för?” den 12 februari:

Beskrivningen av händelsen den 17 januari vid Huddinge station där buss 705 kör i väg – tom! – precis framför näsan på resenären som kom med pendeltåget är mer regel än undantag på flera knutpunkter där man byter reseslag från/till pendeltåg, t-bana och buss.

Vi är många som kan intyga och har upplevt samma sak i Fruängen. Många chaufförer trycker gasen i botten när klockan slår över till avgångsminuten, exempelvis 16.59. Men klockan är ju faktiskt 16.59 i en hel minut och varför kan man inte lika gärna vänta till 16.59.50 vid dessa knutpunkter som är så viktiga och som vi är så beroende av för att bli nöjda kollektivresenärer som ett alternativ till bilen.

Tyvärr så kommer den som blev ”akterseglad” mitt i natten av busschauffören i Huddinge C att ta bilen fortsättningsvis.

Jag hoppas och förväntar mig att ansvariga på SL tar föraren som körde 705 vid ovannämnda tillfälle i örat eller utbildar denne om vem kollektivtrafiken är till för och att det är ett serviceyrke där vi som nyttjar denna förväntar oss just service.

Jag skulle vidare önska en uppföljning av SL på plats på knutpunkterna för att med egna ögon se hur busschaufförerna trycker gasen i botten på sekunden.

Lazze Andersson