ANNONS

”Vi i Sofo behöver buss 59”

Buss 59 går i graven.
Buss 59 går i graven.
”Om SL drar in buss 59 förlorar vi i Sofo vår direkta kontakt med Centralen och City”, skriver insändarskribenten GW.
ANNONS

Om SL drar in buss 59 förlorar vi i Sofo vår direkta kontakt med Centralen och City. Ska verkligen Folkungagatan inte ha någon busslinje när Slussen är färdig?
Vi är många åldringar och handikappade kring Nytorget, Södermannagatan, Katarina Bangata, Skånegatan, Bondegatan, Kocksgatan och Folkungagatan. Många av oss tvekar att ta 59:an sedan flera försämringar på linjen redan införts.

Avståndet nästan en kilometer

Hållplatsen Bondegatan har av någon outgrundlig anledning flyttats hundra meter norrut. Samtidigt har alla hållplatser på Folkungatan tagits bort så att avståndet mellan hållplatserna Bondegatan och Björns trädgård nu är nästan en kilometer – i innerstan!

Tidigare sträckningen var lysande

Turtätheten är ett annat problem, man orkar inte vänta. Ett annat är den mystiska nya linjesträckningen. Att få trafikanter har den resvägen syns i att bussen ofta är glest använd. Den tidigare sträckningen var lysande: Norra Hammarbyhamnen – Medborgarplatsen – Centralen – Sergelstorg – Sveavägen – Karolinska sjukhuset. Man tog sig vart som helst med bara ett byte.

Lång väg till kommunikationer är ett skäl till att i varje fall jag frestas att ta bilen. Jag är lätt handikappad och mycket gammal, därför säger jag: Lägg inte ner 59:an!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.