ANNONS

”Fel av Sollentuna att dumpa de som anses kosta mer än de smakar”

Kramfors, Ångermanland
Glesbyggdskommunen Kramfors i Ångermanland har slagit larm om vad man kallar social dumpning från kommuner i Stockholm. Fel, tycker "CH":
Sollentuna och andra rika kommuner i Stockholm som ägnar sig åt "social dumpning" bör genast sluta med det, anser insändarskribenten "CH".
ANNONS

Ska Sollentuna kommun, en av de rikaste i Sverige, ägna sig åt ”social dumpning”?

Självklart inte tycker de flesta. Men det hindrar inte att man tillsammans med tre andra moderatledda kommuner, Solna, Sigtuna och Huddinge, skickar ett 50-tal personer till Kramfors, en glesbygdskommun i Västernorrland. Detta görs utan att den mottagande kommunen kontaktas för att förbereda ankomsten.

Sollentuna tillsammans med övriga vältrar över ansvaret för dessa individer på en annan kommun. För Kramfors, där var femte invånare är bidragsförsörjd, innebär det flera miljoner i extra kostnader.

Det handlar inte om förhoppningsfulla medelklassfamiljer som söker lugnet utanför storstaden, utan om samhällets utslagna. Sjuka och de som kommit som flyktingar. De som av Sollentuna kommun krasst sagt upplevs kosta mer än de smakar och som får vissa rika kommuner att anlita coacher specifikt för att göra sig av med dem.

CH

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.