ANNONS

”Tuff sommar att vänta på berget”

Sommaren kan bli besvärlig för många i Finnboda befarar insändarskribenten
Sommaren kan bli besvärlig för många i Finnboda befarar insändarskribenten
Insändarskribenten tycker att de som bor i en viss del av Finnboda har glömts bort.
ANNONS

Härom natten satte en ligist eld på en av våra bilar nere vid kajen i Finnboda.

Ända från början har vi protesterat mot denna förvisning, där vi känt oss otrygga och dit vi har haft svårt att ta oss. En osäker och tillgänglig plats.

Många halkade

I vintras var vi många som halkade. En äldre man slog sig illa. Vi begärde att få ett räcke att hålla oss i. Därav blev intet. HSB löste problemen med två strålkastare som även de blivit vandaliserade.

Kanske får vi en reaktion nu. Plåt är viktigare än människor. Kvinnan som förlorade sin bil får stå för alla kostnader: självrisk, ökade premier och hyrbil. HSB två sin händer. 

Dagliga sprängningar

Vi har det besvärligt. Dagligen sprängs för ett garage intill vår fastighet. Ett fönster har spruckit. Blomkrukor faller i golvet. Väggar brister. Hos mig föll en tung glasskål i golvet från en hög hylla. Min hund låg lyckligtvis inte på sin favoritplats.

Skanska förhåller sig på samma sätt som HSB: Ni får själva bekosta skadorna. Om vi ändå hade ett parti som med kraft förde vår talan och gick emot Mats Gerdaus hårdnackade beslut att inte ge oss en hiss. Då skulle vi kanske fatta nytt mod.

”Dubbelbeskattas”

Pengarna finns. Nacka kommun gick förra året med 150 millioner i vinst. Vi pensionärer betalar högre skatt än yngre invånare. Dessutom dubbelbeskattas vår pension som vi under alla år sparat till En av mina hundvänner sammanfattade kostnaderna för en hiss som: en piss i Mississippi. Han räknade nog inte med att blir citerad!

Sommar närmar sig. De som har sommarställe kan fly. Vi andra får sitt inne, vänta på nästa smäll och fånga upp den lösegendom som kommer flygande.

Vibeke

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.