Sprängningarna i Björkhagen oroar

Här i Björkhagen ska det nu byggas nya hus bakom det höga kända centrumhuset som uppfördes 1954 efter ritningar av arkitekt Georg Varhelyi. Ett 16 våningar högt skivhus med en särpräglad arkitektur. Tidigare var det parkering på baksidan.

Nu spränger de flera gånger dagligen, förutom på helger, och jag undrar hur detta höga hus samt de punkthus jag och mina grannar bor i samt de andra husen runtomkring kommer klara av detta utan större skador? En besiktningsman har ju besökt alla lägenheter inför dessa sprängningar, så jag förmodar att man vet att sprängningarna kommer orsaka skador på våra hus. Däremot kanske inte hur omfattande det blir.

Det är verkligen olustigt att både höra och uppleva när de spränger, huset vibrerar riktigt ordentligt och det känns som om man bor i ett område med bomber utanför kåken. Vi som bor här omkring området måste förlita oss på att de har ordentliga kunskaper om det hela.

Huset jag bor i är byggt på slutet av 40-talet och jag hoppas det kommer fortsätta stå stadigt nu uppe på berget när de spränger i samma berg nedanför.

Kanske kommer de nya lägenheterna bli jättefina på bekostnad av våra fina gamla hus.

Susanne i Björkhagen