Spritpolisen jagar båtägare i onödan

Sjöfyllerilagen med 0,2 promille är en vändpunkt i svensk civilisation.

Vi har ju de kontrollerande polisernas ord på att den är en enorm succé. Och då är det så, för vem vill eller vågar i en sjöpolisstat ifrågasätta denna kloka och intelligenta elit som enligt egen uppgift trots motstånd, misstänksamhet och alla odds har bekämpat det onda som drabbar landet: Vin till maten i båtruffen och en kall öl mot uttorkning i sittbrunnen.

Dessa brottsjägare har praktiskt taget utrotad liderlighet, upplopp, huliganism, osedlighet, plundring, slagsmål i inbördeskrigsskala, barn och kvinnomisshandel, mord och tortyr till följd av alkoholmissbruk på alla svenska vattenytor.

Alla vet vi ju hur en tvåtusendedel av blodet i form alkohol förändrar en ordentlig och disciplinerad medborgare till ett rasande monster som bara vill förstöra sin egen och andras båtar och blir besatt av att jaga andra båtägare till döds.

Men tack vare dessa nitiska jägare, finns knappt någon båttrafik kvar. Och hur skönt är det inte nu att färdas på de tomma fjärdarna, tryggt omgiven av spritpolisen och kustbevakare. Samtidigt får vi läsa om hur dessa hjältar beskriver att de har konverterat den drickande arbetarklassen till psalmsjungande absolutister.

Men något har gått fel! För trots de uniformerades heroiska insats i flera år har antalet drunknade stigit rejält i landet… nej i vattnet. Ska vi då dricka ett glas vin till maten och en kall pilsner igen, för att återgå till gamla goda värden? Nej, nej och åter nej. Det är inte alkohol det beror på! Det är ju vattnet som är fel. Ingen drunknar i sprit men alla i vatten. Förbudsivrare , hjälp oss, vi behöver er.

Sjöbjörnen