ANNONS

Staden mjölkas på våra skattepengar

Insändarskribenten anser att entreprenörerna är slöseri med skattepengar.
Insändarskribenten anser att entreprenörerna är slöseri med skattepengar.
Stadsdelen borde anställa personal för parkskötsel i stället för att anlita dyra entreprenörer, anser insändarskribenten.
ANNONS

I flera år har stadsdelens uppköpta kontrakt på parkdriften, haft entreprenörer som kunnat mjölka stadsdelen på pengar utan att ens stadsdelen har kollat upp om de har gjort sin del enligt kontrakt.

Än värre är att journalister eller politiker inte bryr sig att det är flera miljoner per år som vi skattebetalare får betala extra för, då de inte har någon kontroll överhuvudtaget. Man undrar är om det är korruption eller om de inte ens orkar bry sig. Dessa pengar hade kunnat gå till andra saker i samhället.

Några exempel som entreprenörerna under dessa år har totalt skitit i, är att de inte skottar fram till portarna fast de har 14 timmar på sig efter ett snöfall enligt kontrakt. De klipper varken gräs eller häckar som tillhör stadsdelen så att områden växer igen.

Detta med att man som entreprenör kan göra precis vad som helst utan att någon kontrollerar en genomsyrar hela Sverige i dag.

Sedan ser man politiker som totalt tappat omdömet och skyller på varandra i stället för att göra någonting med dessa upphandlingar som i verkligheten kostar mer än vad det smakar för skattebetalarna. Om ett jobb tar en timme kan det läggas på 5–6 timmar på fakturan till stadsdelen som då betalar den utan att ens veta vad som har gjorts.

Kontraktet för parkskötseln för stadsdelen kostar 4–5 miljoner per år, till det kommer alla dessa extra beställningar som kostar 8–9 miljoner per år. För dessa pengar som betalas ut skulle stadsdelen kunna ha minst 20 parkanställda. Det skulle ge arbetslösa jobb, och vore ett sätt att sänka  arbetslöshetsstatistiken åtminstone någon mikrodel. Många bäckar små blir en flod. Samma sak gäller våra skattepengar, om det ska fortsätta så med dessa saltade fakturor från entreprenörerna som sköter parkskötseln. Detta gäller inte bara i denna stadsdel utan i hela landet.

Det här är en av sakerna som gör att folk kommer att rösta på SD, då de totalt har tappat förtroende för dagens partier.

Boende i stadsdelen

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.