Välj ditt område

Stadsodlingen bekostar vi själva

Hägersten/Liljeholmen ska spara två procent inom förskolan vilket förstås är djupt beklämmande. En orsak till detta är att stadsdelen har höga kostnader för nya och tillfälliga förskolelokaler på grund av stor befolkningsökning och dålig framförhållning under lång tid, inte minst under tidigare mandatperioder.

Hägersten/Liljeholmen är den stadsdel i Stockholm med störst procentuell utbyggnad av förskolan under 2000-talet och med flest antal förskolepaviljonger.

Men nu försöker Folkpartiet, företrätt av Abit Dundar plocka billiga poäng genom att skylla neddragningarna på att stadsodling ”stjäl pengar” från förskolan, enligt SVT:s regionala nyheter.

Som representanter för stadsodlingen i Midsommarkransen undrar vi vilka pengar som omdirigerats från förskola till stadsodling. Det enda staden har bekostat vad gäller stadsodlingen är några säckar jord. Resten (övrig jord, fröer, virke, verktyg, vattenkanna) har vi som engagerar oss i odlingen betalat ur egen ficka. Inte heller finns några planer på att lägga skattepengar på stadsodlingen i Hägersten framöver.

Av de demokratimiljoner som Abit Dundar nu vill lägga på förskolan (vilket för övrigt inte är möjligt då det är olika kassor) är noll kronor avsatta till stadsodlingen i Enbacksparken.

Menar du Abit Dundar, att det är de jordsäckar som staden bidragit med som stjälper förskolan?

Malin Khoso, Sanna Volny

stadsodlare i

Midsommar­kransen

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Nu rullar Skärgårdens första eltaxi på Ornö

Nyheter

Barn på cyklar försökte råna på Södermalm

Nyheter

Gratis simskola på strandbaden utökas

Sjukvård

Nu ska cheferna avlasta förlossningsvården

Nöje

Mandy Rich erövrar Pride-scenerna

Brott

Sa till stenkastare – blev slagen i ansiktet