Min lokala hjälte

Ställ högre krav på lärarvikarier

När jag gick i sjunde klass hade vi 26 olika lärarvikarier under läsåret. Vissa bara för en dag, andra under längre perioder. Problemet med det här är att av dessa 26 vikarier var det endast fyra stycken som var bra, eller åtminstone utbildade lärare.

Några av dem har vi haft så länge så de har fått vara med och sätta betyg på oss, fast vissa inte är utbildade lärare. Jag känner då att mina betyg har blivit sämre än de hade kunnat vara, eftersom vi inte har haft en bra undervisning. Vikarie i dag kan i princip vara vem som helst.

Mitt förslag till en bra lösning är att vikarier måste gå en liten kurs i att undervisa. Det gör att de har en grund i hur de kan lära ut till oss elever. Då kanske våra betyg skulle bli högre och det skulle bli mindre bråk mellan elever och vikarier. Alla skulle vara nöjda.

Jag tycker nämligen att det här med att vem som helst, utan någon grund, kan vara vikarie är ett större problem än många tror. Så snälla ni som läser det här, hjälp mig att få politiker att förstå att detta är ett problem!

Jag och många andra elever vill nämligen inte att våra betyg ska hänga på dåliga vikarier och dålig undervisning.

Célia Karlborg