Min lokala hjälte

Ständigt uppgrävda gator

Efter stor renovering (och ganska långdragen sådan) av viadukten vid avfarten till Hägernäs så andades man ut och trodde att nu var trafikeländet här äntligen klart. Men nästan genast så är vi tillbaka i en likadan situation.

Nu gräver vi upp för att lägga ner fjärrvärme. Fjärrvärme hade man också tidigare grävt för vid Flygstigen och under en lång period gick därför inte buss 612 till Roslagsbanan. Sedan fyllde man igen och asfalterade. Klart? Icke!

Ett par dagar före midsommar var man där igen med asfalt­bilarna och buss 612 får vända igen. Suck! Men kanske bara temporärt eller inte så länge.

Men så börjar man också vid Flygvillevägen. Här har man misslyckats med fjärrvärmen och ska gräva upp och ersätta rören. Givetvis under sommaren. Nu är alla tre vägar till och från Catalinatorget blockerade! Riktigt genialt!

Samtidigt så undrar jag över en liten rondell vid Pontongränd. Den revs upp förra sommaren. I vintras när jag emailade Täby kommun så hette det att den skulle repareras när ”väderleken så tillät”. Det har väderleken tydligen inte gjort ännu! Kanske väntar man tills det blir vinter igen och man kan använda samma svar som förra vintern. Men riva upp gator på alla håll det kan man.

Tompa-Jan