Stäng förskolan tills ohyran är borta

Kommentar till artikeln ”Kackerlackorna kryllade i dagiskök” den 19 november:

Jag kan inte förstå att man kan låta barnen gå på förskolan så länge det faktiskt finns kackerlackor kvar trots sanering. Kackerlackor förökar sig snabbt ifall ägg kläcks och finns det en i ett annat rum än bara köket så finns de snart överallt! Alla snackar om att det finns endast en ”liten” chans att någon kan följa med hem i kläder, väskor eller annat men då ska vi andra anhöriga drabbas av dem i hemmet också eller? Enligt personal ska man skaka kläder och dylikt innan man tar hem dem och gärna tvätta dem direkt också? Men är det vårt jobb som anhöriga? Vill vi ha hem dem? Om kackerlackorna finns kvar trots sanering sedan maj så är chansen ”liten” att de skulle försvinna helt med enbart tillfälliga saneringar.

Jag som anhörig till ett av barnen accepterar inte att barn ska behöva vistas i en sådan miljö, sova på golven, leka. Det finns risk att man kan få reaktioner av att vistas där, och bli smittad av salmonella även om andra säger att chansen är ” liten”.

Stäng förskolan och riv köket som är mest drabbat och sanera resten grundligt om det nu skulle behövas. Det handlar trots allt om barn och dessutom personalen, det är de som ska vistas där. Får man betalfria månader när man håller barnen hemma? Ska föräldrar förlora inkomster då det ska stängas till och från hela tiden? Accepterar andra föräldrar att deras barn ska smittas? Jag tycker inte att detta är ok …

Usch för kackerlackor