Stockholm städas för dåligt

Varför städar Stockholms stad bara vissa gator när det är städnatt? Grevgatan (i alla fall kvarteret vid Storgatan) har till exempel inte städats på åtminstone tre veckor och det ligger skräp, hundbajs och fimpar överallt.

När frågan ställdes till Stockholms stad varför, svarade de att de inte kunde sopa på grund av minusgrader och att städbilen fortfarande var snöutrustad. I stället använder man sig av manuell städning svarades det – något som dessvärre inte märks.

En mycket dålig ursäkt eftersom vissa andra gator städas. Om man inte städar vintertid så tycker jag att de kan ta bort parkeringsförbudet som gäller för städnatt. Jag tycker Stockholm överlag börjar bli riktigt skitigt, för att inte tala om all hundskit som blir liggande på trottoarerna eller i parkerna. Vilken liten små- eller storstad som helst nere i Europa är renare än Stockholm. Där har de en stolthet över sin stad och håller den betydligt renare.

Varje liten näringsidkare sopar och håller rent utanför sin verksamhet med stolthet, något staden skulle behöva kräva av näringsidkare i Stockholm.

Frågan är om det är vi svenskar som blivit skitigare eller staden som dragit ner på städningen?

En som uppskattar en ren stad