ANNONS

Stoppa affären med prästgården Rätt beslut att sälja prästgården

ANNONS

Kommentar till artikeln ”Douglas på väg att köpa prästgården” den 25 februari:

Tänk att varken kyrkorådet ­eller kyrkofullmäktige känner till vad regelboken säger. Beslutet i kyrkorådet, att sälja Östra Ryds prästgård, ogiltigförklarades efter överklagande av Domkapitlet, som uttalade att det är kyrkofullmäktige som har att fatta beslut i denna fråga.

Felbeslutet vittnar tydligt om att partipolitiker inte bör styra vare sig kyrkofullmäktige eller kyrkorådet. Denna åsikt gick vi i Futurum Framtidens kyrka i Österåker-Östra Ryd till val på i kyrkovalet i september förra året. Vi fick fyra mandat i fullmäktige, vilka vi tänker utnyttja när försäljningen av prästgården kommer upp till förnyat beslut den 20 mars.

Oavsett vad du har för politisk uppfattning – tänk efter, kontakta och påverka dina politiker!

Oavsett vem som blir köpare anser vi att ett rimligt marknadspris måste gälla.

Futurum är en ny liten parti­politiskt obunden grupp. Med våra fyra mandat avser vi att verka för att all partipolitisk makt ska avskaffas i kyrkofullmäktige.

Du som är det minsta intresserad av vad kyrkans män och kvinnor gör med församlingens ekonomi – hör av dig till dina parti­vänner och tala om vad du anser om den planerade försäljningen av prästgården – till reapris!

Rolf Wiclander, sekreterare Futurum Framtidens kyrka i Österåker-Östra Ryd

ANNONS
ANNONS