ANNONS

Stoppa byggplanerna i Traneberg

I Traneberg till höger i bild, nära Tranebergsbron, vill staden bygga bostäder.
I Traneberg till höger i bild, nära Tranebergsbron, vill staden bygga bostäder.
På vems bekostnad växer Stockholm? Det undrar insändarskribenten Leo.
ANNONS

Kära medmänniskor i Traneberg, Bromma ja hela Stockholm. Stockholm stad och exploateringsnämnden vill att Stockholm växer. Men på vems bekostnad? Ett fåtal individer tar beslut som berör hundratals, kanske tusentals människor. Stockholm skövlas. Allt grönt skall bort. Man struntar numera i buller, inflygningsbanor, kulturhistoriska värden, djur och natur. Bara marken kan säljas till något bostadsbolag eller en byggherre så kör vi på och bryr oss inte om konsekvenserna för befintliga boende. Insyn, ljusinsläpp, blockerad vy pga nya hus det är inget man tar med i beräkningarna.

I just Traneberg skall man lösa bostadsbristen med ca 100 nya lägenheter, troligen svindyra hyresrätter och även bostadsrätter, fördelat på 5 stycken väldigt felplacerade hus. Inte bara kommer de nya husen att påverka människor som redan bor där, utan även hela stadsbilden och vyn över Traneberg kommer att förändras. 5 – 7 våningar i ett område med 3 våningshus. Skall alla bostadsrättsföreningar i området då nekas att bygga på höjden? Stockholm stad får ju göra som man vill, hur motiverar man då ett nej till andra? Men det är klart, eftertraktad mark där höga hyror kan tas ut, ja där skall det ges tillstånd att bygga, staden får in bra med pengar.

Sedan finns det argument som att Tranebergsängen blir säkrare med fler hus runt omkring, att passerande till Minneberg skulle känna sig säkrare på vägen hem. Rent struntprat. Traneberg är ett mycket säkert område. Man vill dessutom på den naturliga och fullständigt lysande Tranebergsängen bygga fotbollsplan mm, vilket skulle förstöra just charmen som idag finns med ängen.

Finns det några personliga kopplingar mellan stadsdelsnämnden/exploateringskontoret och HSB och Riksbyggen som har fått tillstånd till detta månne? Detta måste stoppas. Bevara något av Stockholm. Detta kan inte få fortsätta. Hur kan en miljöpartist t ex tycka att detta är ok? Mer bilar, mer buller, mer brott, längre kö för vård mm, ja det är vad som väntar Stockholm. Stoppa detta!

Leo

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.